انواع دستکش یکبار مصرف و ویژگی های آن ها

پس از همه گیری ویروس کرونا اهمیت حفظ بهداشت بسیار مورد توجه قرار گرفت. رعایت بهداشت نیازمند انجام برخی کارها و استفاده از وسایل و ملزومات محافظت کننده است که یکی از این وسایل دستکش می باشد.

برای انتخاب دستکش مناسب ابتدا باید دلیل و مورد استفاده آن را مشخص کنید، سپس نیازمند اطلاعات اولیه درباره نوع دستکش انتخابی تان هستید زیرا برخی دستکش ها نظیر لاتکس در برخی افراد موجب حساسیت می شوند.در این مقاله سعی کرده ایم انواع دستکش مصرفی در حوزه ی حفظ بهداشت را برای شما شرح دهیم، با ما همراه باشید.

 

 انواع دستکش یکبار مصرف

 

دستکش نایلونی:

این نوع دستکش که به دستکش یکبار مصرف و آشپزخانه نیز شناخته می شود همانند نایلون از پلی اتیلن ساخته شده و کاربرد بسیاری در امور روزمره دارد ولی در مقابل ویروس ها پوشش مناسبی نمی باشد و مقدار نفوذ ویروس به آن در صورت تماس با انواع مواد ضد عفونی نظیر اتانول حدود نود درصد افزایش می یابد. 

 

ویژگی های دستکش نایلونی:

  • غیر استریل بودن 
  • بدون پودر بودن
  • مقاوم نبودن در برابر ویروس
  • قیمت کم نسبت به سایر دستکش ها
  • عدم ایجاد آلرژی

 

کاربرد دستکش نایلونی:

این دستکش بسیار در دسترس بوده و کاربرد های فراوانی در عرصه های مختلف همانند آشپزی و آشپزخانه، بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، هتل ها و… دارد و به راحتی در هر سوپرمارکتی یافت می شود.

 

انواع دستکش یکبار مصرف

 

دستکش لاتکس: 

دستکش هایی به رنگ کرم روشن که به طور طبیعی از درخت کائوچو به دست می آیند و دارای قابلیت نفوذ و ضدعفونی در برابر اتانول هستند و میزان ورود ویروس در آن ها کمتر از یک درصد می باشد و می توان برای ساعاتی طولانی از آن ها استفاده کرد. این دستکش خود به دو نوع پودری و غیر پودری تقسیم می شود.

 

دستکش لاتکس پودری:

پودر داخل این دستکش از نشاسته ذرت می باشد و برای سهولت در استفاده به آن اضافه می شود، در گذشته برای این دستکش از پودر تالک استفاده می شد که به علت تحریک بافتی که ایجاد می کرد، جایگزین شد. افراد بسیاری با استفاده از این نوع دستکش دچار حساسیت می شوند و نباید از این دستکش استفاده کنند.

 

دستکش لاتکس بدون پودر:

در این نوع دستکش از عمل کلر زنی برای راحتی در پوشش استفاده می شود که طی این فرآیند دستکش را با محلول کلر شست و شو داده و پروتئین های لاتکس را از بین می برند. این دستکش برای افرادی که به پودر داخل آن ها آلرژی دارند مناسب است.

 

ویژگی های دستکش لاتکس:

  1. تولید شده از مواد طبیعی، تجزیه پذیر و سازگار با محیط زیست
  2. دارای قطر و ضخامت مناسب
  3. دارای خاصیت کشسانی 
  4. گزینه مناسب جهت مشاغل حساس و مرتبط با بهداشت
  5. مقاومت در برابر ویروس و دیگر موارد بیماری زا

 

کاربرد دستکش لاتکس:

این دستکش در طیف گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد که برخی از آن ها عبارتند از:

  • از نوع نازک آن در معاینات پزشکی و نوع ضخیم تر هنگام کار با پاک کننده های قوی استفاده می شود.
  • قابل استفاده در آرایشگاه ها و هنگام انجام تتو
  • مورد استفاده در انواع آزمایشگاه ها
  • کاربردی برای مصارف خانگی برای جلوگیری از آلودگی پوستی در مقابل انواع شوینده

 

دستکش نیتریل: 

دستکش هایی دارای رنگ های متفاوت همانند آبی و مشکی که این رنگ ها نشان دهنده ی میزان قدرت در برابر آلودگی و معرف سایزبندی آن ها هستند، هم چنین به علت رنگی بودن آن ها، تشخیص سوراخی بسیار راحت تر می باشد. این نوع دستکش برخلاف لاتکس از ماده مصنوعی به نام نیتریل ساخته شده اند و در مقابل اتانول نفوذ ناپذیر است.

میزان ورود ویروس در آن ها یک الی سه درصد می باشد و قابلیت مصرف به مدت طولانی و ضد عفونی شدن با الکل را دارند. این نوع دستکش ها برای کار با حلال های سخت و مواد شیمیایی گزینه ی خوبی هستند زیرا به طور معمول برای مصرف کنندگان آلرژی ایجاد نمی کنند.

 

ویژگی های دستکش نیتریل:

  •  مقاومت در برابر پارگی و سوراخ شدن
  • مقاومت بالا در مقابل نفوذ آلودگی و میکروب
  • کشسانی و انعطاف بالا
  • عدم حساسیت
  • دارای عمر طولانی و مفید 

 

کاربرد دستکش نیتریل :

این دستکش در آزمایشگاه ها، محیط های شیمیایی، آشپزخانه ها و… کاربرد دارد. آزمایشگاه های بسیاری به منظور جلوگیری از بروز حساسیت توسط دستکش لاتکس در کارکنان، دستکش نیتریل را جایگزین آن کرده اند.

 

دستکش نیتریل

 

دستکش وینیل:

این دستکش بی رنگ و غیر چسبان بوده و از پلی وینیل کلرات که یک ماده مصنوعی است ساخته شده است. قابلیت الاستیک و کشسانی این نوع از دیگر دستکش ها بیشتر بوده و میزان ورود ویروس به آن ها چیزی حدود بیست و نه درصد است. این نوع دستکش ضخامت بیشتری نسبت به لاتکس داشته و برخلاف آن به دست نمی چسبد.

 

ویژگی های دستکش وینیل
 

  • غیر چسبان بودن
  • بدون لاتکس 
  • قیمت مقرون به صرفه 
  • مقاومت کوتاه مدت
  • مناسب برای انجام امور با میزان آلودگی پایین

 

کاربرد دستکش وینیل

این نوع دستکش عمدتا در صنایع غذایی و مواردی که حفظ ایمنی و طول عمر بالا در اولویت نیستند، استفاده می شود، به عنوان مثال زمان نظافت، هنگام آشپزی و در محیط آزمایشگاه.

 

حساسیت به دستکش لاتکس

حساسیت در مواقعی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به موادی که خطرزا نیستند واکنش نشان دهد. همان طور که گفته شد برخی افراد به دستکش های لاتکس حساسیت نشان داده و پاسخ آلرژیک ایجاد می کنند که این حساسیت اغلب به صورت دانه های قرمز، ریز و برجسته، خارش دست و در برخی موارد کهیر خود را نشان می دهد.

جالب است بدانید پروتئین های لاتکس از طریق هوا نیز منتقل می شوند و در صورت بروز این اتفاق و تنفس آن توسط فرد حساس ممکن است علائم شدیدی همچون ورم و قرمزی پوست، گرفتگی یا آبریزش بینی، درد های شکمی و افزایش ضربان قلب در فرد ظاهر شود. نکته دیگری که وجود دارد این است که همان طور که گفته شد پروتئین لاتکس طبیعی است، در نتیجه برخی مواد غذایی وجود دارند که دارای شباهت پروتئینی با این ماده هستند همانند موز، آووکادو، کیوی، کرفس و... که اگر به لاتکس حساسیت دارید باید در مصرف این مواد احتیاط کنید.

متاسفانه در حال حاضر هیچ درمانی برای جلوگیری از بروز آلژی نسبت به لاتکس وجود ندارد و در صورت تماس فرد حساس با آن، علائم ظاهر می شوند ولی می توان صدمات ناشی از این واکنش را با کمک آنتی هیستامین ها و کورتون، تحت نظر پزشک درمان کرد. افراد حساس به این پروتئین باید از تماس و استفاده مواد دارای لاتکس خودداری کنند.
 

 

 تولید دستکش یکبار مصرف در خانه

مواد اولیه ای که شما برای ساخته دستکش در خانه نیاز دارید عبارتند از: نایلون فریزر با اندازه ی مناسب ، مقوا یا کارتن، ماژیک، قیچی و یک اتو.

در وهله ی اول نیاز به ساخت یک الگو دارید، برای این کار دست خود را روی مقوا قرار داده و دور تا دور آن را با ماژیک رسم کنید سپس به وسیله قیچی طرح را برش دهید، در قدم بعدی نایلون فریزر را دولا کنید و الگو را روی آن قرار داده و کمی بزرگتر از الگو نایلون را برش دهید.

حالا شما دو تکه دست پلاستیکی در اختیار دارید که باید آن ها را به هم بچسبانید که این کار توسط اتو انجام می شود، برای این منظور یک لایه دست نایلونی را در زیر قرار داده الگو ی مقوایی را روی آن و لایه نایلونی دیگر را روی الگو قرار دهید حالا مقداری از لبه های نایلون روی هم قرار گرفته است، اتو را با درجه ی بسیار پایین گرم کنید و آهسته روی لبه ها بکشید تا بهم بچسبند، مراقب باشید نایلون ذوب نشود، مقداری صبر کنید تا قسمت های چسبیده به هم خنک شوند سپس مقوا را خارج کنید، اینک دستکش شما آماده ی استفاده می باشد. 

نظرات شما

هنوز کامنتی ثبت نشده است.

نیاز به نایلون دارید؟
یا میخواهید استعلام قیمت بگیرید؟

جهت درخواست استعلام قیمت از هرگونه از نایلون های تولید شده توسط آرمان نوین پلاستیک پارت، با ما تماس بگیرید.

درخواست استعلام قیمت