الیاف نایلون و کاربردهای آن در صنایع

تاریخچه الیاف نایلون

تاریخچه ی تولید الیاف نایلون از زمانی به وجود آمد که دانشمندان در جستجوی فرمولی برای ساخت پنبه بودند که در یکی از آزمایش ها به طور ناگهانی ماده ای تهیه شد که خاصیت کششی داشت، آن ها آن ماده را سرد کردند و متوجه شدند که پس از سرد شدن بیشتر کش می آید . 

پس از این کشف، شیمیدانان متوجه شدند که از این ماده ی کشف شده را می توانند در الیاف پوشاکی مورد استفاده قرار دهند و پس از تلاش های زیاد توانستند الیاف جدیدی به نام الیاف نایلون را عرضه کنند.

 

تولید جهانی الیاف نایلون

با ذکر نام الیاف نایلون اولین چیزی که به ذهن خطور می کند کیسه های پلاستیکی شفاف است که حاوی حجم بسیار کمی از محصولات نایلونی است.

یکی از مهمترین کاربردهای نایلون در نخ یا الیاف است که بسیار بیشتر است.(جایگزینی اقتصادی برای نخ های بافته شده)

الیاف نایلون به دلیل ویژگی های منحصر به فردی  که دارد کاربرد بسیار زیادی در صنعت منسوجات دارد. نایلون به دلیل این که می تواند در اشکال مختلف تولید شود انقلاب بزرگی زا در صنعت نساجی و تولید پارچه ایجاد کرده است.

در اصل نایلون توانست منجر به تولید انبوهی از الیاف و نخ‌ های پلاستیکی شود و برای پیشرفت و توسعه صنعت نساجی، تحول بزرگی را به وجود آورده.
 

 

تولید الیاف نایلون

 

نحوه ی تولید الیاف نایلون

برای تولید نایلون از پلیمر شناخته‌شده‌ای به نام پلی‌آمید استفاده می کنند، که این پلیمر نیز از موادی مثل کربن، اکسیژن، نیتروژن و هیدروژن ساخته شده است. نحوه تولید الیاف نایلون این گونه است که چیپس‌های جامد پلی‌آمیدها را ذوب کرده و به اسپینرت تزریق می کنند و شکل و ابعاد الیاف را تعیین می کنند و بعد از سرد شدن الیاف، نخ‌های مورد نیاز تولید می‌شود.

 

 خصوصیات و ویژگی های الیاف نایلون 

از نظر شکل ظاهری: الیاف نایلون دارای سطحی صاف و براق است 

 از نظر کشش پذیری: الیاف نایلون دارای قدرت الاستیسیته زیادی است. گر کشش داده شود در طول عملیات ریسندگی مقدار کمی کشیده می شود ولی به علت خاصیت الاستیسیته ای که دارد مجددا به حالت اولیه باز می گردد.

 اثر حرارت بر روی الیاف نایلون: الیاف نایلون در حرارت های بالا و گرمای زیاد استحکام خود را از دست می دهد که این حالت موقتی است و با برگشت به حرارت عادی، استحکام این الیاف به حالت اول باز می گردد.

اثر رطوبت: خاصیت جذب رطوبت در الیاف نایلون بسیار ناچیز است و نسبت به سایر الیاف، مقاومت خود را در آب حفظ می کند اگر این الیاف را به مدت طولانی در آب قرار دهیم  پوسیده نمی شوند.

الیاف نایلون در برابر نور: این الیاف همانند سایر الیاف نساجی، در اثر نور خورشید تجزیه شده و استحکام خود را به مقدار قابل توجهی از دست می دهد

مقاومت الیاف نایلون در برابر سایش: این الیاف مقاومت بالایی در برابر ساییدگی دارند و ترکیب مقدار کمی از نایلون با الیاف پشم و ... مقاومت در برابر سایش را به طور چشمگیری در منسوجات پشمی، افزایش می دهند. 

 

ویژگی های نساجی الیاف:

مقاومت زیاد الیاف نایلون در برابر کشش و سایش، بازگشت چروک خود به خود به حالت اولیه، ثبات ابعادی بسیار بالا، نگهداری آسان و خشک شدن سریع از ویژگی های دیگر این الیاف می باشد.

 

خصوصیات شیمیایی :

مقاومت پارچه های نایلونی در برابر مواد شیمیایی:

تاثیر اسیدها : اسیدهای رقیق معدنی هیچ گونه خطری برای الیاف نایلون ها ندارند ولی این الیاف و یا پارچه ها در برابر اسید غلیظ، در درجه حرارت بالا آسیب می بینند.

 تاثیر قلیایی ها: مواد قلیایی با هر غلظتی و درجه حرارت محلولی، هیچ  اثر مخربی بر الیاف نایلون ندارند. اگر نایلون ها به مدت 10 ساعت در محلول 10 درصد سود و در حرارت 85 درجه سانتی گراد قرار بگیرند فقط و فقط 5 درصد از مقاومتش را از دست خواهد داد. 

نایلون در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم است و حلال هایی که  در خشک شویی از آن ها استفاده میشوند، هیچ گونه آسیبی به الیاف نمی رسانند.

 

شرکت آرمان نوین پلاست تولید کننده ی انواع محصولات نایلونی با کیفیت می باشد برای سفارش و مشاوره جهت خرید انواع نایلون چسب دار،سلفون بسته بندی و نایلون شیرینگ تماس بگیرید.

 

با الیاف نایلون چه کالاهایی می شود تولید کرد؟

موارداستفاده از الیاف نایلون عبارتند از:

  • لاستیک سازی
  • تسمه 
  • کمربند ایمنی، چتر نجات و سایبان
  • تور حفاظتی، تور ماهیگیری و طناب
  • مسواک و برس
  • نخ های فرش و نخ دوزندگی و نخ بخیه جراحی
  • انواع برس های آرایشی و بهداشتی و صنعتی
  • سایبان و پارچه صافی 
  • تهیه لوله های آب 
  • پوشش سیم های الکتریکی
  • انواع جوراب های طبی جوراب های ساق کوتاه و ساق بلند و جوراب شلواری و تهیه ی انواع پارچه ی پوشاک با استفاده از الیاف نایلون می شود تولید کرد 

 

حلال الیاف نایلون

 

تاریخچه ی کلی استفاده از الیاف نایلون در گذشته 

از اولین الیاف مصنوعی که تولید آن به صورت انبوه گسترش پیدا کرد می توان الیاف نایلون را نام برد که زمان تولید این الیاف، به زمان پیش از جنگ جهانی دوم بر می گردد.

 تولید آزمایشی این الیاف در سال 1938 شروع شد و یک سال بعد از آن کارخانه تولید الیاف نایلون تاسیس شد که این کارخانه به تولید جوراب های نایلونی پرداخت .

در طول جنگ جهانی دوم  از الیاف نایلون استفاده ویژه ای شد و از آن در مصارف نظامی، برای تولید پارچه های چتر نجات استفاده می کردند.

در سال های بعد از الیاف نایلون  در صنعت نساجی و تولید کالا ها و مصارف خانگی  استفاده شد.
حدود نیم قرن پیش پارچه های ترکیبی که از پنبه و پلی استر تشکیل شده بود برای تولید پوشاک و لوازم وارد بازار شد.

پیرو این اتفاق الیاف پنبه و پلی استری جایگزین الیاف نایلون برای تولید محصولات خانگی و پوشاک شد.
پلی استر امروزه یکی از پر استفاده ترین الیاف مصنوعی در صنایع تولید لباس و پوشاک می باشد.
در واقع نایلون، اولین الیافی است که میتوان گفت به دست بشر تولید شد.

 

خرید الیاف نایلون:

 از مزایای اصلی پارچه نایلونی هزینه ساخت نسبتاً کم آن می باشد این پارچه هنگام تولید گرانتر از ابریشم بوده اما به سرعت قیمت آن،کاهش یافته و وقتی با سایر پارچه ها نیز ترکیب شود نیز قیمتش ارزانتر خواهد بود.

 

حلال الیاف نایلون:

حلال الیاف نایلون انواع مختلفی دارند که هر کدام تاثیرات مختلفی را ایجاد می کنند قبل از انجام کار باید مشخص کنید تا براساس موادی که قرار است، حل شود. استفاده از حلال الیاف نایلون بر اساس تنوع موجود در بازار و قیمت نایلون می باشد.

 

در مجموع حلال ها به سه گروه: هیدروکربنی، اکسیژنی و هالوژنی تقسیم می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.

حلال هیدروکربنی:

این مدل حلال از نفت خام به وجود می آید و با موادهای خاص  نیز میتواند ترکیب شود و ترکیب آن موجب می شود که کاربردهای خاص تری را به وجود آورد.

حلال هیدروژنی:

حلال اکسیژنی که به دسته های مختلفی نیز تقسیم می شود مانند الکلی، کتونی و غیره که هر کدام از نظر کاربردشان ویژگی های خاصی را دارند و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.

حلال هالوژنی:

حلال هالوژنی از نظر ساختار به گروه های کلر، برم که از نوع هالوژن هستند تقسیم می شود. 

 

رنگرزی الیاف نایلون

 

حلال شیمیایی الیاف نایلون

از نظر دسته بندی حلال شیمیایی الیاف نایلون قطبی و غیر قطبی است که دارای بارهای منفی و مثبت بوده که باید در ترکیب آن با سایر مواد دقت زیادی داشته باشید نکته ی مهم این است که برخی از حلال ها دارای اشتعال پذیری بالایی هستند که در انتخاب و استفاده کردن آن باید دقت بیشتری داشته باشید.

به طور کلی استفاده کردن از حلال ها در دمای جوش و چگالی آن نیز میتواند تاثیر گذار باشد به همین جهت اگر این دمای جوش و چگالی در بالاترین سطح خود باشد این حلال دارای گرانروی بیشتری است که البته این موارد برای حلال های نفتی صدق می کند.

 

انواع الیاف نایلون:

انواع متنوعی از مواد شیمیایی پلیمری وجود دارد که همه آنها را نایلون می نامند. بعضی از اقسام  پارچه ها عبارتند از:

نایلون 6،6 : این پلیمراز اولین پارچه های مصنوعی می باشد که با ترکیب هگزامتیلن دی آمین و اسید دی کربوکسیلیک ایجاد می شود نمک حاصل شده قابلیت ذوب داشته  و به شکل الیاف درمی آید.
نایلون 1،6: این پلیمر با مخلوط کردن آدیپونیتریل ، فرمالدئید و آب ساخته می شود که معمولاً در پارچه استفاده نمی شود.

نایلون 46: این نوع پلیم توسط شرکت بین المللی DSM تولید می شوند که با نام Stanyl به بازار عرضه می شوند. این پلیمر معمولاً در پارچه ها استفاده نمی شود ،  مقاومت آن در برابر محیط های خاص شناخته شده است و معمولاً در اجزای موتور مانند سیستم انتقال قدرت ، ترمزها و سیستم های خنک کننده هوا یافت می شود.
نایلون 6 : این پلیمر را برای ساخت پارچه های نایلونی استفاده می کنند، اما محبوبیت آن برای این کاربرد کمتر از نایلون 6،6 می باشد.

نایلون 510: این پلیمر در اصل توسط DuPont ساخته شد و قرار بود جایگزین برای نایلون 6،6 باشد. اما در نهایت هزینه های بالای تولید این پلیمر،تولید پلیمر را برای اهداف پارچه ای ممنوع کرد . امروزه در مصارف صنعتی و علمی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انواع کاربرد الیاف نایلون

الیاف نایلون به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارند. به عنوان مثال:

نایلون به لحاظ استحکام، انعطاف‌پذیری و مقاومت در برابر خوردگی و سایش بسیار مناسب است و در صنایع نساجی، پوشاک، فرش، طناب‌سازی و تجهیزات ورزشی کاربرد دارد. همچنین در صنعت خودروسازی برای ساخت قطعات داخلی، صندلی‌ها و تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صنعت الکترونیک نیز نایلون در ساخت قطعات عایق و پوشش‌های محافظ کابل‌ها به کار می رود.

نظرات شما

ناشناسناشناس

شما خودتون الیاف نایلون رو تولید میکنید؟

پاسخ مدیر سایتپاسخ مدیر سایت

سلام خیر تولید الیاف نایلون نداریم ما تولید کننده ی نایلون هستیم.

نیاز به نایلون دارید؟
یا میخواهید استعلام قیمت بگیرید؟

جهت درخواست استعلام قیمت از هرگونه از نایلون های تولید شده توسط آرمان نوین پلاستیک پارت، با ما تماس بگیرید.

درخواست استعلام قیمت